8 manere en Springer skal lære

Som jagthund skal en springer spaniel kunne meget mere end de fleste andre racer. Hvor retrieveren eller en labrador skal hente vildtet, så skal en springer både kunne hente vildtet, men det skal også opstøve og jage vildtet op, og samtidig skal den kunne lade være med at tage vildtet, så jægeren har mulighed for at skyde. Først derefter skal Springeren finde og hente det nedskudte vildt.

Disse egenskaber kan sagtens overføres til en almindelig familiehund, men det kræver mange timers tålmodig og koncentreret træning med den nye hvalp. Den har jagtinstiktet i sig, men du skal lære at styre det, så det bliver en fornøjelse at være sammen med din nye hvalp. En Springer må aldrig jage alene, den skal være sammen med dig, og den skal altid vente på at få besked på hvad den må gøre.

Her er nogle af de ting en Springer Spaniel skal have lært det første år:

  1. En Springer Spaniel skal lære at gå ved din side både med og uden snor. 
  2. Den skal komme når du kalder
  3. Den skal lære at gå op i kurven og blive der
  4. Vente på maden, uanset hvor meget mad der er i skålen
  5. Den skal lære ikke at hoppe op af dig eller af fremmede
  6. Den skal lære dørmanere og vente på at den får besked på at gå ud af døren. 
  7. Hunden skal kunne stoppe med det samme og lægge sig når den får besked,
  8. Den skal kunne ignorere distraheringer, som mennesker eller hunde der går forbi, uanset hvad der sker skal den kunne blive siddende til den får besked.

Det kræver meget tålmodighed og koncentration, men du vil blive belønnet med en dejlig og samarbejdsvillig hund, som vil gøre alt for dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *