Derfor skal du eje en Springer

Det giver smil på læben og varme i hjertet, når når vi er så heldige at eje en Springer Spaniel. Det er godt for sjælen og for kroppen, i det hele taget er der ikke noget der er bedre end at få en springer spaniel i huset.

Efter 15 års erfaring med Springer Spaniels i familiens midte, giver vi dig her 10 gode grunde til, hvorfor du også bør eje en springer.

En springer vil vise dig sin ubetingede kærlighed

En springer spaniel vil være din hengivne ven, og den vil tilbyde konstant underholdning.

En springer spaniel mindsker stress

Springer Spaniels mindsker stress

Når du leger med hunden, så slapper du mere af, det giver sænket vejrtrækning, og mindsker muskelspændinger. Hunde er godt for hjertet.

Springer Spaniels gør os glade

Springer Spaniels gør os glade

Bare det at se din hund ind i øjenene giver varme i hjertet, og det udløser kærligheds hormonet oxytocin. Hvis du krammer din hund i mere end 30 sekunder udløser det store mængder af kærlighedhormoner.

Springer Spaniels gør os mere sociale

En Springer Spaniel gør os mere sociale

Studier har vist at børn og teenagere som vokser op med hund, bliver mere sikre på sig selv og opmærksomme på andres følelser. Når vi går med vores Springer Spaniel, møder vi ofte nye mennesker, og folk har tendens til at stoppe op og hilse på os, når vi har en sød hund ved siden. 

Din Springer Spaniel holder dig i form

En springer spaniel holder dig i form

Springer Spanielen er en aktiv hund, og undersøgelser har vist at vi som hundeejere går mere når vi har hund, end de familier der ikke har hund. Hundeejere går i gennemsnit 300 minutter om ugen, sammenlignet med folk der ikke har hund som kun går i ca 168 minutter om ugen.  

Din Springer Spaniels lugtesans kan holde dig sund og rask

En Springer Spaniel kan lugte om du fejler noget

Springe Spaniels er avlet i generationer til at kunne opsnuse vildtet. Deres lugtesans lugtesans er op til en million gange bedre end menneskers, og det kan hjælpe dit helbred.

Med den rette træning kan en Springer Spaniel udrette mirakler. Nogle hunde er trænet som diabetes hunde, som kan dufte når blodsukkeret er lavt. Andre har lært at dufte om en patient har forskellige former for kræft, malaria og det seneste er at hunde trænes til at kunne opsporet duften af coronavirus.

Springer Spaniels får os til at holde af dem

Springerens udseende med en høj pande, store øjne, en våd snude og store hængeører gør at vi mennesker instinktivt ikke kan lade være med at holde af dem. Hunde vil gerne have øjenkontakt med mennesker og det er noget af det som adskiller dem fra ulve.

En Springer Spaniel kan forbygge udviklingen af eksem

Studier har vist at børn som var allergiske over for hunde, men som boede sammen med en hund i løbet af deres første leveår, havde lavere risiko for at udvikle kronisk eksem, modsat børn som lever med katte. 

En Springer Spaniel forebygger ensomhed og depression

En Springer Spaniel forebygger ensomhed og depression

Hundeejere besøger lægen mindre end folk der ikke har hund. Hvis man er over 60 år og ejer en hund, er der fire gange lavere risiko for at man udvikler depression. 

Springer Spaniels lærer os at sætte pris på de små ting i livet

Springer Spaniels får os til at sætte pris på de små ting her i livet

En springer spaniel i huset har stor betydning for os, både fysisk og psykisk, men en af de vigtigste ting den kan gøre er at lære at sætte pris på de små ting i livet. Hunde kan tage os tilbage til en mere simpel interaktion, uden teknologi og smartphones. Vi kan vidst alle have brug for en logrende legende hund, som kan få os lidt væk fra computeren. 

At eje en Springer Spaniel er godt for dig
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *